HQ Recruitment

Het vinden van nieuw personeel is niet makkelijk. Zeker in de huidige markt. HQ kan daarbij helpen. Al 20 jaar zijn zij gespecialiseerd in interim bemiddeling, detachering en werving & selectie van Finance, Secretarieel, en HR professionals op MBO, HBO en WO niveau. 

Wat is de doelstelling?

De huidige (krappe) arbeidsmarkt is competitief en vraagt om verandering, voornamelijk bij het werven van nieuwe kandidaten. Aan ons de doelstelling om met een gerichte aanpak via advertenties op social media zoals Facebook, Instagram en LinkedIn nieuwe werkzoekenden te vinden. 

Samen met de interne communicatie professional hebben we een strategie ontwikkeld waarbij HQ op de automatische piloot sollicitanten binnen krijgt en vacatures (sneller) kan vervullen! Lees hieronder verder hoe we dat hebben gedaan.

Wat we hebben weten te behalen

Sollicitaties: +145,61%

In het eerste kwartaal van onze samenwerking wisten we door de gerichte aanpak bijna 146% meer sollicitanten binnen te krijgen dan de periode ervoor.

348% meer bezoekers

Ten opzichte van een periode eerder zijn de vacatures op de website 348% meer bekeken dan een periode daarvoor. 

50+ recruitment ads

Waar voorheen een meer traditionele manier werd gehanteerd voor werving & selectie hebben we in één kwartaal meer dan 50 campagnes gebouwd.

+300 CV's binnen

Werkzoekenden wisten HQ te vinden en solliciteerden in een kwartaal massaal. Met meer dan 100 sollicitanten per maand werd de doelstelling behaald.

Bron: Google Analytics, periode Q3 2022 in vergelijking met dezelfde periode ervoor

Onze aanpak

Vooraf brengen we in kaart wat de doelstellingen zijn en adviseren hoe wij denken dat we deze doelstelling kunnen behalen. Dit in deze case in overleg met de directeur en de interne Senior Communicatie Professional. Hierna werken we de strategie uit en plannen de uit te voeren werkzaamheden in. 

Aan de hand van de strategie gaan wij met wervende teksten en pakkende afbeeldingen de eerste campagnes opbouwen. We bepalen doelgroepen, analyseren of gebruiken de beschikbare data uit het verleden en bespreken de hele campagnes met de klant. Ook richten we alles zo in dat alle doelen duidelijk in kaart hebben en ad hoc kunnen raadplegen.

Hét grote voordeel van online marketing: álles is meetbaar! Daarom analyseren wij dagelijks de eerste resultaten en sturen bij op wat we zien. Alles om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. 

Aan de hand van vooraf opgestelde doelen analyseren we het resultaat en verbeteren de campagnes continu om zo het beoogde resultaat te behalen. Kortom, werkt onze aanpak of moeten we nog wijzingen aanbrengen. Als de resultaten goed zijn schalen we op en blijven we de gekozen strategie volgen om zo resultaat te blijven behalen. 

Een greep uit de advertenties

Ook sneller je vacatures vervullen?

Robin-Online-Marketing-Bureau-Barendrecht-Contact

Neem contact op.

Altijd binnen 24 uur een reactie!

Wij helpen je graag verder!