De toekomst van (online) marketing

Marketing is een vakgebied dat altijd in beweging is. Vooral de laatste jaren zien we veel veranderingen omdat we telkens meer van offline naar online zijn gegaan. Nu de online activiteiten steeds verder groeien en veranderen, zien we ook dat (online) marketing specialisten zich aanpassen. Geen beroep zo veranderlijk als dat van een (online) marketeer.

De groei van de marketeer

Als we kijken naar de ontwikkeling op het gebied van marketing van de laatste 10 jaar, dan zien we grote verschuivingen. We zijn van het maken van offline boodschappen voor relaties en contacten, het plaatsen van advertenties in magazines en kranten en koud bellen, naar het adverteren op online kanalen en het monitoren van statistieken en vanuit daar optimaliseren gegaan om meer bereik en impact te bereiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Daarna is het lanceren en beheren van online campagnes op verschillende kanalen en het meten van de effectiviteit hiervan de belangrijkste taak geworden. Nu zien we ook dat we als online marketing bureau telkens meer gevraagd worden om de doelstellingen van een bedrijf te vertalen naar een online marketing strategie.

 

De toekomst van marketing

De toekomst van de marketeer

De markt blijft in beweging, dus verandert de rol van marketeer mee. In de toekomst zullen we als online marketeers klanten meer gaan helpen en ondersteunen op procesniveau. Door klanten meer te ondersteunen op procesniveau kunnen doelstellingen sneller worden behaald. Bedrijven moeten mee groeien met deze veranderingen en ervoor zorgen dat de sales en marketing afdelingen meer met elkaar verweven raken. Door een betere samenwerking wordt de aanpak flexibeler. Als bedrijf moet je ervoor zorgen dat deze afdelingen goed worden opgeleid en elkaar gaan aanvullen. Daarbij komt het interpreteren van data en gegevens naar voren als core business. Dit is uiteindelijk de sleutel tot succes. Want waar je vroeger de effectiviteit van offline marketing campagnes slechts beperkt kon meten, kan je online elke stap in de klantreis volgen, analyseren en op basis daarvan campagnes optimaliseren.

Vertrouwen in de toekomst

Veel bedrijven willen nu meer inbreng in de aanpak en verdeling van hun marketing budget. Wil je als bedrijf de juiste begeleiding en ondersteuning bij een (nieuwe) online marketing strategie? Neem dan contact met ons op. Samen maken wij een plan waarmee we aan de slag kunnen en uw bedrijf klaar stomen voor de toekomst!