Online groei versnellen door in te zetten op wat werkt

We verwachten of willen soms dat iedere digitale aanpassing of online marketingstrategie direct resultaat laat zien. We hebben hoge verwachtingen van zelfs de kleinste inzet. Dit komt waarschijnlijk ook een beetje door de vele tools en succesverhalen die we voorbij zien komen. De realiteit is echter dat we daardoor soms ongeduldig zijn om een resultaat te behalen. Maar is het niet zo dat wanneer we fit willen worden, dit ook een langdurend proces is? Het duurt vaak minimaal een aantal maanden om een afgetraind lichaam te krijgen. Zo is het ook met online marketing.

Kies voor een gerichte aanpak

Het is verleidelijk om in te gaan op grote, gouden beloftes, maar in de praktijk zien we dat kleine gerichte stappen veel beter werken. Kleine aanpassingen of tools kunnen beter gemonitord worden. Het is dan makkelijker om te zien wat de aanpassingen voor effect hebben. Ook is het bijsturen dan simpeler en veel effectiever.

In de praktijk

Maar hoe werkt dit nu in de praktijk? Begin met het opstellen van duidelijke doelen. Maak een doel en stel daarbij juiste KPI’s. Zorg ervoor dat de hele organisatie samenwerkt en op de hoogte is van deze KPI’s. Op deze manier wordt de focus gelegd. Een KPI-framework kan hierbij helpen. Nu de KPI’s duidelijk zijn, moeten de marketinginspanningen hierop afgestemd worden. Het rapporteren van resultaten is dan de volgende stap. Door op de juiste manier de resultaten te interpreteren, wordt duidelijk welke inspanningen hun vruchten afwerpen.

Online Marketing Strategie

Inzetten op wat werkt

Wanneer duidelijk is welke inzetten hun doel bereiken, dan is het mogelijk om daar meer op in te zetten. Maar het is net zo belangrijk om te kijken naar waar het ‘mis’ gaat. Waarom zorgen deze inspanningen voor minder rendement en wat is er mogelijk om dit te verbeteren? Kijk goed naar de data om te zien waar het is fout gegaan. Is het de campagne die niet aanslaat of zijn de pagina’s niet goed bereikbaar? Op die manier is het mogelijk om de fouten adequaat op te lossen. Fouten maken mag, want dat zijn de momenten waar van geleerd wordt. Hierdoor wordt ingezet op groei.

Een goede planning is key

Omdat we niet eindeloos kunnen wachten op succes is het belangrijk om te werken met een goede planning. Hoelang laten we een campagne doorlopen voordat we gaan kijken naar de resultaten? Dat is de vraag die gesteld moet worden. Lopen er meerdere campagnes tegelijkertijd, zorg er dan voor dat het duidelijk is wanneer ieder onderdeel wordt geanalyseerd. Dankzij de analyses is snel duidelijk wat werkt, aangepast moet worden of helemaal moet verdwijnen. Want precies dat is de kracht van online marketing! Wil je hulp bij het maken van een passende marketingstrategie of meer informatie over het inzetten van campagnes die werken voor je bedrijf? Neem contact met ons op!